Представники США та Росії провели переговори щодо конфлікту на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Представники США та Росії провели переговори щодо конфлікту на Донбасі

Представники США та Росії провели переговори щодо конфлікту на Донбасі
Джерело:  online.ua

В ході зустрічі у Москві замголови адміністрації президента РФ Дмитра Козака з помічницею держсекретаря США Карен Донфрід була досягнута домовленність і надалі взаємодіяти на шляху імплементації Мінських угод.

Джерело:  Интерфакс

Про що домивились під час зустрічі у Москві

За словами близького до переговорів співбесідника видання, в ході переговорів домовились працювати над подальшою імплементацією Мінських угод з урахуванням надання непідконтрольним Україні територіям Донецької та Луганської областей особливого статусу.

Сторони домовилися продовжити взаємодію щодо імплементації мінських угод з урахуванням заявленої президентом США Байденом на женевському саміті позиції щодо необхідності обов'язкового надання Донбасу особливого статусу для завершення конфлікту, - заявив неназванний представник Кремля.

Крім цього Карен Донфрід провела зустріч з замголови МЗС РФ Сергієм Рябковим.

Під час цих зустрічей Донфрід висловила занепокоєння США з приводу нарощування військової активності Росії поблизу України та підтвердила відданість США суверенітету та територіальній цілісності України. Помічник держсекретаря наголосила, що прогрес у тому, щоб конфлікт на сході України було припинено, можливий у разі виконання мінських домовленостей, та наголосила, що США готові надавати підтримку дипломатичним зусиллям та нормандському формату у цьому питанні, - повідомили у посольстві США в РФ.

У ЄС не планують долучати РФ до відповідальності за агресію проти України

Німеччина, Франція, Італія та Іспанія хочуть спершу зосередитися на розмові з Москвою, перш ніж викладати подробиці "болючих економічних заходів", які вони запровадять.

Але інші країни-члени стверджують, що підтримка публічних погроз санкцій краще стримає президента Росії Володимира Путіна.

Тим часом глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн зазначила, що російське вторгнення матиме «безпрецедентні наслідки з серйозними заходами проти РФ».

У білому домі також анонсували введення низки комплексних заходів у випадку ескалації на північно-східних рубежах України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?