Представники України та Росії провели зустріч у Парижі: є перші результати
Категорія
Політика
Дата публікації

Представники України та Росії провели зустріч у Парижі: є перші результати

Представники України та Росії провели зустріч у Парижі: є перші результати

Зовнішньополітичні радники лідерів України, Росії, Німеччини та Франції зустрілися вчора у Парижі з метою відновлення роботи «нормандського формату». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

В результаті переговорів експертів Україні та Росії не вдалося радикально зблизити позиції, однак обидві сторони продемонстрували готовність до компромісів.

«Новий склад української делегації продемонстрував зацікавленість у діалозі. Настрій був більш конструктивним, ніж у попередників. Проте радикально зблизити позиції учасникам зустрічі не вдалося», – повідомимо неназване джерело «Німецької хвилі».

Сторони обмінялися пропозиціями і домовилися продовжити діалог. Україну на цій зустрічі представляв заступник глави Офісу президента України Вадим Пристайко.

«Прийнято рішення більш детально вивчити пропозиції кожної зі сторін і повернутися до обговорення пізніше. Діалог у цьому форматі буде продовжений», – розповів один з присутніх на зустрічі.

Нагадаємо, що кілька днів тому лідери України та Росії – Володимир Зеленський та Володимир Путін провели першу телефонну розмову. Під час неї вони обговорювали питання звільнення полонених українських моряків та ідеї щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Також було піднята проблема відновлення переговорів у «нормандському форматі».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?