Прем'єр Чехії заявив про прийдешню відставку уряду
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем'єр Чехії заявив про прийдешню відставку уряду

Прем'єр Чехії заявив про прийдешню відставку уряду
Джерело:  Associated Press

На цьому тижні прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка зустрінеться з президентом Мілошем Земаном і подасть заяву про відставку уряду.

Про це він заявив в рамках прес-конференції, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Читайте також: Президент Чехії назвав себе "агентом" Путіна і захотів скасувати санкції проти Росії

За словами Соботки, відставка буде здійснена для того, щоб міністр фінансів Андрій Бабіш не мав переваги в організації передвиборчої кампанії перед парламентськими виборами.

Відзначається, що Бабіш є другою найбагатшою людиною в Чехії, і у прем'єра є питання щодо того, яким чином від досяг багатства. Також голова Мінфіну у минулому ухилявся від податків, проте всі звинувачення на свою адресу заперечує.

Соботка вважає, що звільнити Бабіша було б легше, проте тоді у нього з'явиться додатковий час, щоб почати кампанію. "Саме з цієї причини я вибрав єдине розумне рішення, і це відставка уряду", - підкреслив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, Богуслав Соботка виключив можливість відкриття в Чехії "дипломатичних представництв" бойовиків так званих ДНР і ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?