Прем'єр Чехії зважився на гучну заяву у Києві
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Чехії зважився на гучну заяву у Києві

Прем'єр Чехії зважився на гучну заяву у Києві

Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш відвідав двосторонній бізнес-форум у Києві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейська правда".

Іноземний політик виступив з чіткою заявою щодо позиції офіційної Праги про Україну. За його словами, вони підтримують суверенітет та реформи країни.

"Ми бачимо в Україні нове політичне середовище, яке має серйозну підтримку українського суспільства. Звичайно, ми підтримуємо територіальну цілісність, суверенітет України, і, звісно, реформи, які відбуваються в різних сферах", - пояснив він.

Бабіш нагадав про зацікавленість чеських компаній до освоєння українського ринку або ж контактів з іноземними партнерами.

"Ми вранці з паном прем'єром Олексієм Гончаруком зустрічалися і маємо цілий список від наших компаній, що б вони хотіли, яку вести діяльність. Це і енергетика, ІТ, наші компанії також могли б поставляти і транспортну техніку, і військову техніку", - додав чеський політик.

Нещодавно у Чехії спалахнув скандал через зустріч президента Мілоша Земана з кремлівською кримською організацією "Къирым бирлиги". Він спростував їхнє запрошення. Нібито провокатори потрапили на офіційний прийом завдяки запрошеним русинам.

Як повідомляв ONLINE.UA, ще у вересні чеський прем'єр Андрій Бабіш заявив, що має намір зустрітися з українським президентом Володимиром Зеленським. Він планував це зробити під час відвідування Нью-Йорка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?