Прем’єр Хорватії вибачився перед Україною за скандальні заяви президента
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем’єр Хорватії вибачився перед Україною за скандальні заяви президента

Прем’єр Хорватії вибачився перед Україною за скандальні заяви президента
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович приніс вибачення Україні після вчорашньої заяви президента Хорватії про те, що Україні "не місце в НАТО", а Революція Гідності це "державний переворот".

Джерело: Dnevnik

Прем’єр Хорватії вибачився за слова Мілановича

Прем'єр Андрей Пленкович вибачився за слова хорватського президента та нагадав про підтримку Хорватії сувернітету України.

Я думав, що це говорить російський чиновник. Прошу вибачення перед Україною, яку ми поважаємо, зараз вони окуповані, – сказав прем’єр, додавши, що заяви президента не мають жодного стосунку до уряду.

За його словами, хорватська політика – це запобігання конфлікту.

Політика Хорватії полягає в деескалації напруженості, запобіганні конфліктам та підтримці цілісності України. Це наша фундаментальна позиція. І внесок, і ми про це говоримо роками, досвіду Хорватії до процесу мирної реінтеграції та до вирішення проблеми окупованих територій України, – сказав Пленкович.

Нагадаємо, що вчора журналісти поцікавилися у президента Зорана Міланова, як він та його команда ставиться до ситуації в Україні.

Ми не будемо мати з цим нічого спільного і не маємо нічого. Якщо буде ескалація, він виведемо (з регіону. – Ред.) останнього хорватського солдата. Україні не місце в НАТО. Коли Україна змінила владу, тоді цей рух, який не був демократичним, був переворотом, під час якого було вбито 50 людей. Історія була така – Україна йде на захід, нічого не питаючи у Росії, в ЄС на неї чекають молочні ріки – кисельні береги. Україна досі залишається однією з найбільш корумпованих країн, ЄС нічого Україні не дав, – заявив президент Хорватії.

Зоран Міланович (фото — facebook.com)

МЗС викликало посла Хорватії

Пані послу Хорватії в Україні Аніці Джамич у той же день було повідомлено про категоричну неприйнятність заяв президента Хорватії.

У міністерстві закордонних справ заявили про глибоке розчарування висловлюваннями Мілановича про членство України в НАТО та недоречність допомоги Україні на тлі російської агресії.

Підкреслено, що зазначене особливо дисонує із загальнолюдськими цінностями, враховуючи гіркий досвід війни хорватського народу, - вказали в МЗС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?