Прем’єр Канади також назвав воєнні злочини РФ геноцидом
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем’єр Канади також назвав воєнні злочини РФ геноцидом

Прем’єр Канади також назвав воєнні злочини РФ геноцидом
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив у середу, що правильно описувати напад Росії на Україну як геноцид. Так він прокоментував заяву президента США Джо Байдена, який напередодні вжив цей термін щодо дій Росії в Україні.

Джерело: AFP

Трюдо назвав дії РФ геноцидом

Абсолютно правильно, що все більше і більше людей говорять і використовують слово геноцид з точки зору того, що робить Росія, що зробив Володимир Путін. Ми бачили це бажання нападати на цивільних осіб, використовувати сексуальне насильство як зброю війни. Це абсолютно неприйнятно, – сказав Трюдо журналістам у Квебеку.

Трюдо також зазначив, що Канада була «однією з перших країн», яка подала справу до Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі, щоб «притягнути Путіна до відповідальності за його дії, за його військові злочини».

Хоча західні країни спочатку не використовували термін «геноцид», відповідно до давнього протоколу щодо його суворого юридичного визначення та серйозного підтексту, тепер, здається, мало-помалу це зміниться в деяких державах.

Президент США Джо Байден звинуватив Путіна у геноциді у вівторок, коли він говорив про ціни на бензин в Айові.

На його думку, «доказів (цього) стає все більше», і тому міжнародні суди мали б визначити, чи відповідають дії Росії в Україні цьому терміну.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також повідомив минулого тижня, що різанина в Бучі "схожа на геноцид".

Лідери урядів Франції та Німеччини визнали у середу, що Росія вчинила воєнні злочини, але відмовилися повторити звинувачення Байдена у геноциді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?