Прем'єр-міністр Нової Зеландії оголосив про відставку: стали відомі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем'єр-міністр Нової Зеландії оголосив про відставку: стали відомі подробиці

Прем'єр-міністр Нової Зеландії оголосив про відставку: стали відомі подробиці
Джерело:  BBC

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джон Кей, який користується популярністю у населення країни, оголосив, що йде у відставку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
"Було б легко сказати, що я прийняв це рішення, щоб заново відкрити для себе особисте і сімейне життя, яке колись мав. Це - одна з причин відставки, але лише одна з багатьох", - заявив прем'єр на прес-конференції в понеділок, 5 грудня.

Читайте також: Референдум в Італії: стало відомо про гучну відставку
Він зазначив, що "рішення було нелегким", однак "це гарний час для відставки і для мене, і для Національної партії". Кей назвав свій крок "найскладнішим рішенням в житті" і пояснив його сімейними обставинами. Прем'єр також зазначив, що не знає, чим буде займатися після відходу з уряду.
За повідомленнями ЗМІ, причиною відставки прем'єра стала вимога його дружини.
Кей пояснив, що не зміг би залишитися прем'єром на четвертий термін, якби правляча партія перемогла на виборах в 2017 году. Обов'язки прем'єр-міністра тимчасово виконуватиме перший віце-прем'єр-міністр фінансів Вільям Інгліш. Нового главу уряду оберуть на найближчому засіданні правлячої "Національної партії".
Кей очолював уряд Нової Зеландії з 2008 року. У вересні 2014 його обрали прем'єр-міністром на третій термін. Кея кілька разів просили вийти з залу парламенту після порушень правил поведінки. Він також відомий тим, що образив офіціантку своїм заграванням.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в Києві активісти "Автомайдану" провели пікети за відставку глави Міністерства внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?