Прем'єр розкрив, скільки українців отримали карантинну допомогу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Прем'єр розкрив, скільки українців отримали карантинну допомогу

Прем'єр розкрив, скільки українців отримали карантинну допомогу
Джерело:  online.ua

В українському уряді розкрили, скільки українців скористалися державною грошовою допомогою, введеною під час карантину. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав показник у 456 тисяч осіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву політика на сторінці у Facebook.

За його словами, державні органи вже сплатили близько 3,6 мільярда гривень.

"31 грудня завершилося приймання заявок на отримання 8 тис. грн одноразової допомоги для тих людей, чия господарська діяльність страждає внаслідок карантинних обмежень. Загалом для отримання такої допомоги звернулося понад 480 тисяч осіб", - зауважив прем'єр.

Шмигаль пояснив, Пенсійний фонд обробив згадані 456 тисяч звернень. Наразі оброблені ті заявки, що отримані задовго до Нового року. Необробленими залишилися лише ті, які надійшли буквально останніми днями 2020-го.

"Також нагадаю, що ФОПи першої групи звільнені від обчислення та сплати ЄСВ за себе на період із 1 грудня 2020 року до 31 травня 2021 року. Підтримка мікропідприємництва та збереження робочих місць — пріоритетна політика Уряду, і програми підтримки МСБ це яскраво демонструють", - резюмував голова уряду.

Нагадаємо, право на отримання допомоги у 8 тисяч ввели буквально напередодні, таку тему обговорювали у листопаді та на початку грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, карантин в Україні офіційно продовжили до 28 лютого 2021 року, але з 8 січня в країні починається жорсткий локдаун — він триватиме 16 днів, до 24 числа. Під час січневого локдауна, крім основних заборон, що стосуються роботи ресторанів, кафе і магазинів непродовольчих товарів, обмеження будуть діяти та щодо роботи супермаркетів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?