Прем'єр Словенії підписав декларацію про підтримку вступу України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Словенії підписав декларацію про підтримку вступу України в НАТО

Прем'єр Словенії підписав декларацію про підтримку вступу України в НАТО
Джерело:  online.ua

Зеленський підписав з прем’єр-міністром Словенії Робертом Голобом спільну декларацію, в якій висловлюється підтримка України з боку ЄС. В Декларації йдеться про підтримку Словенією набуття Україною членства в НАТО, щойно це буде можливим.

Джерело: Президент України

Спільна декларація Президента України та Прем’єр-міністра Словенії

Повідомляється, що 31 березня під час візиту прем’єр-міністра Словенії Роберта Голоба до України він спільно з президентом Зеленським підписав Декларацію.

У ній зазначено, що Республіка Словенія підтримує набуття Україною членства в НАТО, “щойно це дозволять умови”.

Також зазначається, що Україна та Словенія готові провести двосторонні консультації з проблематики безпеки України до набуття членства в НАТО.

У Декларації містяться зобов'язання з боку України щодо реформування правосуддя, боротьби з корупцією та підтримки громадянського суспільства.

Також у документі висловлюється підтримка Україною зусиль ЄС щодо боротьби зі зміною клімату та сталих економічних рішень.

Зеленський закликає до зміцнення співпраці між Україною та ЄС, а також до підтримки України на шляху до європейської інтеграції та реформ. Він також підкреслює важливість збереження миру та стабільності в регіоні.

Декларація підтверджує підтримку принципів міжнародного права, непорушності кордонів і права кожної держави обирати власний шлях та заходи безпеки та вкотре вимагає від Російської Федерації негайно, повністю та беззастережно вивести всі свої збройні формування з території України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Ключова умова для вступу України в НАТО

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що перемога України у розв’язаній Кремлем злочинній війні стане ключовим кроком на зустріч до вступу в НАТО.

За словами Блащака, Польща на боці України в питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції.

Однак на сьогодні, за його словами, найважливішим завданням є гарантування того, що Україна вистоїть як суверенна держава.

Також відомо, що Польща виступає за прискорений вступ України до ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?