Прем'єр Вірменії Пашинян назвав помилкою залежність від РФ у сфері безпеки
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Вірменії Пашинян назвав помилкою залежність від РФ у сфері безпеки

Прем'єр Вірменії Пашинян назвав помилкою залежність від РФ у сфері безпеки
Джерело:  online.ua

За словами прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна, Росія не виконує взяті на себе зобов'язання щодо захисту населення на території Нагірного Карабаху. 

Джерело: La Repubblica

Вірменія розчарована відмовою Росії від забов'язань стосовно Карабаху

Відповідно до домовленностей, які були укладені між Вірменією, Азербайджаном та Росією після закінчення бойових дій у 2020 році, російські миротворчі сили мають контролювати Лачинський коридор.

Однак, як зазначив Пашинян, вони цього не роблять.

Чому? Причин може бути дві: або РФ не може, або не хоче зберігати контроль над Лачинським коридором. І те, і інше, на наш погляд, є проблематичним, - підкреслює прем'єр-міністр Вірменії.

Росія збирається піти з Вірменії та з Карабаху 

Пашинян підкреслив, що Кремль звинувачує західні країни у підштовхуванні Вірменії до витіснення російських сил з регіону.

Однак, на його думку, у цьому не має сенсу, адже, схоже на те, що Росія і сама збирається покинути цю територію.

Пашинян додав, що "є процеси", які наводять на думку, що "одного разу ми просто прокинемося і побачимо, що Росії тут немає".

Він також назвав стратегічною помилкою залежність країни від Росії в сфері безпеки.

Архітектура безпеки Вірменії на 99,999 відсотка була пов'язана з Росією, зокрема й у логіці придбання зброї та боєприпасів. Однак сьогодні, в ситуації, коли Росія сама потребує зброї, озброєння та боєприпасів, зрозуміло, що навіть за бажання РФ не змогла б забезпечити потреби безпеки Вірменії. Тобто цей приклад має показати нам, що у сфері безпеки залежати чи бути прив'язаним лише до одного місця саме собою є стратегічною помилкою, - підкреслює Пашинян.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?