Пресконференція Володимира Зеленського та Джо Байдена — дивіться онлайн-трансляцію
Категорія
Політика
Дата публікації

Пресконференція Володимира Зеленського та Джо Байдена — дивіться онлайн-трансляцію

Пресконференція Володимира Зеленського та Джо Байдена — дивіться онлайн-трансляцію
Джерело:  online.ua

Президенти України і США Володимир Зеленський та Джо Байден провели пресконференцію за підсумками переговорів у Білому домі. Американський лідер запевнив, що США будуть підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно.

Джерело: ютуб-канал "Голос Америки українською"

Головні тези пресконференції Зеленського та Байдена

Американський лідер звернув увагу міжнародної спільноти на те, що вже понад 300 днів в Україні триває жорстока війна, яку розв'язала Російська Федерація.

Він також нагадав, що протягом усього цього часу український народ демонструє свою силу та незламність, які надихають увесь світ.

Хочу сказати усьому народу України: ви продемонстрували свою рішучість та стійкість перед імперіалістичними амбіціями країни, яка вважала, що може вас завоювати. Їм це не вдалося,– підкрелсив очільник Білого дому.

Окрім того, Джо Байдена наголосив, що від початку вторгнення американський народ без жодних сумнів почав підтримувати Україну в боротьбі за її свободу.

За його словами, підтримка не буде зменшуватися у жодному разі.

Також американський лідер підкреслив, що Україна змогла перемогти у битвах за Київ, Харків та Херсон.

Путін зазнає поразки, він вже зазнав поразки і знає, що у нього немає шансів окупувати Україну, – переконаний глава США.

Володимир Зеленський та Джо Байден підтвердили, що Україна отримає ЗРК Patriot, які суттєво посилять українську ППО.

Ба більше, очільник Білого дому наголосив на тому, що Вашингтон проводитиме навчання українських спеціалістів.

Президент України щиро подякував США та особисто Джо Байдену за всю допомогу та підтримку, надану нашій державі.

Окрім того, Зеленський привітав зусилля офіційного Вашингтона у створенні міжнародної коаліції, яка робить все для відновлення світового правопорядку, який порушує Росія.

За словами Зеленського, він також обговорив з Байденом координацію стратегічних кроків України та США, санкційний та політичний тиск на Росію та формулу миру.

Маємо чітке розуміння, як будуть посилені наші оборонні спроможності в найближчі місяці. Не хочу говорити детально, але я за це дуже вдячний, – повідомив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?