Претензії безпідставні: МЗС Росії прокоментував рішення суду в Гаазі за позовом України
Категорія
Політика
Дата публікації

Претензії безпідставні: МЗС Росії прокоментував рішення суду в Гаазі за позовом України

Претензії безпідставні: МЗС Росії прокоментував рішення суду в Гаазі за позовом України
Джерело:  online.ua

 В Міністерстві закордонних справ России після рішення Міжнародного суду ООН у Гаазі заявили про безпідставність претензій України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook зовнішньополітичного відомства РФ.

Читайте також: Суд в Гаазі зобов'язав Росію припинити гнобити права кримських татар і українців в Криму

"Суд без голосування визнав, що претензії України до Росії з Міжнародної конвенції з боротьби з фінансуванням тероризму безпідставні і умови для застосування попередніх заходів відсутні", - відзначили в російському міністерстві.

"Суд не підтримав жодний з тимчасових заходів, запропонованих Україною. Суд прийняв рішення про застосування трьох тимчасових заходів: один стосується доступності освіти українською мовою, другий - можливостей кримськотатарської громади мати свої представницькі інститути і третій, адресований до України і Росії, - не робити дій, які могли б вести до збільшення спору", - додали в МЗС.

"Суд зайняв принципову позицію і не підтримав заяви України про «агресію», «окупацію», або про статус Криму як ті, що не відносяться до суті розгляду", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, в МЗС України рішення суда в Гаазі за позовом щодо Росії назвали "конструктивним підходом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?