Президент Австрії зробив гучну заяву на зустрічі з войовничим соратником Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Австрії зробив гучну заяву на зустрічі з войовничим соратником Путіна

Президент Австрії зробив гучну заяву на зустрічі з войовничим соратником Путіна
Джерело:  New Europe

Президент Австрії Хайнц Фішер виступив за скасування санкцій проти Росії і сказав, що ці дії будуть "в рамках ЄС".
Про це він заявив в ході візиту в Москву, де Фішер зустрівся з головою Державної Думи Росії Сергієм Наришкіним.
Нагадаємо, глава нижньої палати російського парламенту практично одночасно відзначився різкою заявою на адресу України, сказавши, що РФ виграла б війну з нею за чотири дні.

«Нас турбує це питання (санкцій, - ред.), і я можу відповісти одразу: всюди, куди я йду, я завжди відвертий, коли кажу, що санкції завдають шкоди обом сторонам», - сказав президент Австрії. Він також підкреслив, що «санкції не можуть бути довгостроковим рішенням».
«Ми беремо участь в дуже активних дискусіях в рамках ЄС з цього питання, і наша позиція полягає в тому, що ми повинні розглянути всі можливі зміни, що стосуються відносин між ЄС і Росією», - також сказав Фішер. Він додав, що необхідно знайти «спільний шлях, який найближчим часом призведе нас до скасування більшості санкцій».
У вівторок глава Федеральної палати економіки Австрії Крістоф Ляйтль також виступив проти санкцій, заявивши, що за два роки вони не увінчалися успіхом, і що як «хороший лікар, ЄС повинен переглянути лікування».
Нагадаємо, Росія постійно домагається скасування санкцій проти неї. П рогноз про те, чи увінчаються успіхом її зусилля, читайте на ONLINE.UA.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?