Президент Єгипту офіційно заявив про розблокування Суецького каналу
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Єгипту офіційно заявив про розблокування Суецького каналу

Президент Єгипту офіційно заявив про розблокування Суецького каналу
Джерело:  online.ua

29 березня офіційно стало відомо, що влада Єгипту успішно завершила операцію з розблокування Суецького каналу, який раніше виявився перекритим через контейнеровоз Ever Given, що сів на мілину. Цю інформацію першим підтвердив президент Єгипту Абдель Фаттах ас- Сісі на своїй сторінці у Фейсбук, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні єгиптянам вдалося покласти край кризі з судном Ever Given у Суецькому каналі, незважаючи на безліч технічних труднощів, що супроводжували цей процес", - йдеться у повідомленні лідера Єгипту.

Як уже згадувалося раніше, 23 березня судно Ever Given тайванської транспортної компанії Evergreen Marine довжиною 400 метрів сіло на мілину та заблокувало рух в одному із найбільш завантажених транспортних шляхів у світі – Суецькому каналі. Як відомо, він з’єднує Середземне і Червоне море. Судно прямувало за маршрутом Китай - Роттердам й везло 20 тис контейнерів на борту.

Глава Управління каналу Усама Рабіє назвав кілька ймовірних причин даної ситуації:

"Сильні вітри і погодні фактори – це не основні причини, через які судно сіло на мілину, можуть бути також технічні або людські помилки", – наголосив він.

Варто зазначити, що Рабіє також не відкидає версію можливих навмисних дій. Головна причина, на його думка, буде з'ясована під час розслідування, документації для якого вистачає. Що важливо розуміти, в Bernhard Schulte Shipmanagement, компанії, що керує судном, офіційно повідомили, що "початкові розслідування виключають будь-яку механічну відмову або відмову двигуна як причину посадки на мілину".

Не можна не звернути увагу на те, що через Суецький канал ведеться близько 12% всієї світової торгівлі. Тому через збої у ланцюжку постачання товарів у різні країни річний показник зростання світової торгівлі щотижня падатиме на 0,2-0,4 п. п., а в цілому за рік – приблизно на 1,4 п. п. або 230 млрд доларів у грошовому еквіваленті.

Вже 29 березня стало відомо, що судно Ever Given, що блокувало Суецький канал, зняли з мілини.

Раніше ONLINE.UA публікував найсмішніші меми про блокування Суецького каналу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?