Президент Естонії закликав "готуватися до будь-яких ситуацій" через війну РФ проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Естонії закликав "готуватися до будь-яких ситуацій" через війну РФ проти України

Президент Естонії закликав "готуватися до будь-яких ситуацій" через війну РФ проти України
Джерело:  online.ua

Президент Естонії Алар Каріс заявив про необхідність "готуватися до будь-яких ситуацій" на тлі повномасштабного вторгнення РФ в Україну та анонсував збільшення наземної оборони Естонії. Про це він сказав у своїй промові на параді з нагоди Дня перемоги в Курессаарі.

Джерело: Delfi

Каріс закликав не миритися з російським злом

Каріс сказав, що "на тлі жахів з боку російських військ" Естонію надихають хоробрість, винахідливість та сила українського народу, ЗСУ та територіальної оборони. Він наголосив, що з початку повномасштабного вторгнення РФ чисельність ТрО збільшилася в 18 разів – з 6500 до 117 000 людей.

Ми не можемо втомитися чи примиритися зі злом, забути втрачені життя українців та зруйновані українські міста, якщо хочемо самі спокійно жити у своїй державі, побудованій на фундаменті свободи, справедливості та права.

В Естонії, за його словами, теж відреагували на війну РФ проти України, і з 24 лютого до сьогодні понад 3300 осіб подали заяву про вступ до Союзу оборони країни (добровольче воєнізоване формування, що входить до складу Сил оборони Естонії). Зокрема, за його словами, більше третини з них приєдналися до Naiskodukaitse – жіночої організації Союзу оборони.

Наступного року ми ще більше збільшимо свою наземну оборону – на 10 000 осіб із опорою на резервістів. Це дозволить посилити нашу державну оборону. Крім того, це допоможе резервістам краще зберегти та відточити свої вміння, а також підтримати міцний зв'язок із товаришами по службі та державною обороною.

Нагадаємо, що зараз РФ проводить військові навчання з імітацією ракетних ударів по Естонії. Міноборони Естонії заявило, що провокаційна поведінка посилилася на кордоні з РФ напередодні саміту НАТО, запланованого наступного тижня у Мадриді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?