Президент Гаїті пішов, не залишивши наступника
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Гаїті пішов, не залишивши наступника

Президент Гаїті пішов, не залишивши наступника
Джерело:  BBC

Президент Гаїті Мішель Мартеллі покинув свій пост після закінчення терміну, викликавши ще більшу напруженість в країні, оскільки прихильники опозиції все ще не можуть обрати його наступника на проміжний період до голосування, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Мартеллі конституційно заборонено переобрання, але він підтримує кандидатуру бізнесмена Йовенела Мойса (Jovenel Moise), який виграв перший раунд президентських виборів в листопаді. Результат був оскаржений опозиційним претендентом Джудом Селестіно, який звинуватив виборчі органи в сприянні Мойсей і пригрозив вийти з другого туру голосування.
Згідно з останньою угодою, парламент обере тимчасового президента і встановить тимчасовий уряд терміном на чотири місяці. Новий тур виборів буде проведено 24 квітня, а присягу новий президент складе 14 травня.
У своїй промові Мартеллі сказав, що його найбільше співчуття в тому, що січневі президентські вибори були відкладені. Тур голосування для обрання його наступника був відкладений через побоювання насильства і звинувачень в шахрайстві. Також через погрози великого протесту опозиції був скасований перший день карнавалу.
Прем'єр-міністр Еванс Пол, який повинен залишатися на своєму посту до обрання парламентом його наступника, закликав до спокою.
Гаїті, найбідніша країна в Північній і Південній Америці, як і раніше, намагається оговтатися від величезного землетрусу в 2010 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?