Президент Хорватії Міланович влаштував новий скандал через Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Хорватії Міланович влаштував новий скандал через Україну

Президент Хорватії Міланович влаштував новий скандал через Україну
Джерело:  online.ua

Лідер Хорватії Зоран Міланович, який славиться своїми неоднозначними заявами про Україну, спровокував новий скандал. Цього разу він звинуватив прем'єр-міністра країни Андрія Пленковича в тому, що той діє як "український агент".

Джерело: JutarnjiList

Міланович назвав прем'єр-міністра Пленковича "українським агентом"

 Зоран Міланович почав запевняти свій народ та міжнародну спільноту, що він не є "ворогом України чи другом Росії". За його словами, він "ніколи не пив каву з послом Росії".

Пленкович діє як український агент, а я як президент Хорватії. Це величезна різниця. І з росіянами я не дружний, – цинічно зазначив президент Хорватії.

Лідер Хорватії радить Україні говорити з путінськими бойовиками

Міланович також почав публічно скаржитися, що в Україні прославляють людей, які начебто "під час Другої світової війни вбивали євреїв та поляків".

Окрім того, глава Хорватії порадив Києву продовжувати перемовини із сепаратистами.

З ними треба розмовляти, а не вступати у конфронтацію з ядерною державою. Хоч би хто їх заохочував, це шарлатани, а їх у Євросоюзі багато, – заявив скандальний політик.

Зоран Міланович (фото — facebook.com)

Що відомо про скандальні заяви Зорана Мілановича

Що важливо розуміти, це вже не перший скандал, який спровокував Зоран Міланович. Так, нещодавно він назвав візит прем’єр-міністра Андрія Пленковича до України на тлі високої напруги у відносинах із Росією "чистим шарлатанством".

На переконання президента Хорватії, візит прем’єра в Україну може погано позначитися на відносинах офіційного Загреба та Москви.

Як уже згадувалося раніше, Пленкович був у нашій країні з дводенним візитом, відвідав Київ та Львів. Окрім того, він підтвердив, що Хорватія приєдналася до кола членів Євросоюзу, які уклали двосторонні декларації щодо визнання європейської перспективи України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?