Президент Хорватії публічно принизив та розкритикував Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Хорватії публічно принизив та розкритикував Україну

Президент Хорватії публічно принизив та розкритикував Україну
Джерело:  online.ua

Відомий проросійський політик та глава Хорватії Зоран Міланович почав запевняти міжнародну спільноту, що Україні не місце в НАТО. Окрім того, він попередив, що у разі початку повномасштабної війни між РФ та Україною офіційний Загреб має намір максимально дистанціюватися від подій.

Джерело: хорватське видання  Dnevnik

Президент Хорватії не хоче бачити Україну в НАТО

Журналісти поцікавилися у Зорана Міланова, як він та його команда ставиться до ситуації в Україні.

Ми не будемо мати з цим нічого спільного і не маємо нічого. Якщо буде ескалація, він виведемо (з регіону. – Ред.) останнього хорватського солдата. Україні не місце в НАТО. Коли Україна змінила владу, тоді цей рух, який не був демократичним, був переворотом, під час якого було вбито 50 людей. Історія була така – Україна йде на захід, нічого не питаючи у Росії, в ЄС на неї чекають молочні ріки – кисельні береги. Україна досі залишається однією з найбільш корумпованих країн, ЄС нічого Україні не дав, – заявив президент Хорватії.

Зоран Міланович (фото - facebook.com)

Як стверджує політик, він буде робити все можливе, щоб Хорватія жодним чином не мала стосунку до конфлікту між Росією і Україною.

Пленкович (прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович, давній друг України – ред.) може погрожувати, скільки захоче. Хорватія повинна тікати від цього, як від пожежі. Хорватія не буде пожежником у цьому, - додав Зоран Міланович.

Що важливо розуміти, це вже не перший скандал, який спровокував Зоран Міланович. Так, нещодавно він назвав візит прем'єр-міністра Андрія Пленковича до України на тлі високої напруги у відносинах із Росією "чистим шарлатанством".

На переконання президента Хорватії, візит прем'єра в Україну може погано позначитися на відносинах офіційного Загреба та Москви.

Як уже згадувалося раніше, Пленкович був у нашій країні з дводенним візитом, відвідав Київ та Львів. Окрім того, він підтвердив, що Хорватія приєдналася до кола членів Євросоюзу, які уклали двосторонні декларації щодо визнання європейської перспективи України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?