Президент Хорватії звинуватив Британію у підбурюванні України до війни з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Хорватії звинуватив Британію у підбурюванні України до війни з РФ

Президент Хорватії звинуватив Британію у підбурюванні України до війни з РФ
Джерело:  online.ua

Президент Хорватії Зоран Міланович відзначився черговою скандальною заявою, звинувативши керівництво Великої Британії у підбурюванні України до конфлікту з РФ.

Джерело:  Euractiv

Міланович відзначився черговою гучною заявою

За словами хорватського президента, у Європі не буде стабільності без РФ. Він закликав європейські страни до підписання угоди з Кремлем.

Велика Британія вводить Україну в оману, підбурює її та тримає в заручниках відносин між Лондоном, що представляє другорядну державу, і Вашингтоном...Росія є фактором у цьому рівнянні, нам потрібна угода з Росією, - заявив Міланович.

Напередодні до Загребу із візитом прибув голова Міноборони Великої Британії Бен Воллес. Однак Міланович без пояснень уникнув зустрічі з ним.

Зоран Мілановіч (фото - wikimedia.org)

Я навіть не знаю, як це назвати. Я зустрічаюся, мабуть, з представниками закордонних справ, мабуть, Росії, Америки. Мені нема про що говорити з міністрами, особливо Сполученого Королівства. Я не зустрічаюся з міністрами оборони, окрім наддержав. Велика Британія вийшла з ЄС, і це надає їй меншого значення, - відверто заявив Міланович.

Президент Хорватії Міланович відповів на вимогу вибачитися перед українцями

Лідер Хорватії Зоран Міланович продовжує виступати зі скандальними заявами про Україну та українців. Політик почав стверджувати, що не змінив своєї думки про те, що наша країна найкорумпованіша держава і що їй не місце в НАТО.

Окрім того, скандальний політик звернув увагу на те, що навіть не думав вибачатися за свої неоднозначні гучні заяви.

Зоран Міланович озвучив нове звинувачення проти офіційного Києва. Він почав скаржитися на те, що в Україні вважають героями Другої світової війни "масових вбивць поляків і євреїв".

На Західній Україні цим людям встановлюють пам’ятники, — додав лідер Хорватії.

Це вже не перший скандал, який спровокував Зоран Міланович. Так, нещодавно він назвав візит прем’єр-міністра Андрія Пленковича до України на тлі високої напруги у відносинах із Росією "чистим шарлатанством".

На переконання президента Хорватії, візит прем’єра в Україну може погано позначитися на відносинах офіційного Загреба та Москви.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?