Президент Казахстану наказав створити в країні "народний фонд"
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Казахстану наказав створити в країні "народний фонд"

Президент Казахстану наказав створити в країні "народний фонд"
Джерело:  online.ua

11 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв офіційно наказав створити "народний фонд". За його словами, внески в нього буде робити великий бізнес. Окрім того, наголошується, що кошти з фонду мають намір спрямовувати, зокрема, на охорону здоровʼя, освіту та соцпідтримку.

Джерело: сайт президента Казахстану

Влада Казахстану створює "народний фонд" - що це означає

Як стверджує глава Казахстану, новостворений "народний фонд" будуть фінансувати із приватних та державних джерел.

Окрім того, влада має намір залучити допомогу міжнародних благодійних організацій - про це Токаєв заявив під час виступу в нижній палаті парламенту. За його словами, туди підуть і обовʼязкові відрахування "оператора лотерейної діяльності, центру обліку ставок та інших монополістів".

Глава держави звернув увагу на те, "народний фонд" також буде займатися вирішенням проблем у сфері охорони здоровʼя, освіти, соціальної підтримки. Ба більше, за кошти з фонду він має намір побудувати спортивні обʼєкти для дітей у містах, районах, селищах, селах.

Токаєв також додав, що уряд повинен визначити ті компанії, які будуть вносити гроші, та погодити з ними розмір щорічних внесків.

Касим-Жомарт Токаєв (фото - akorda.kz)

Завдяки першому президентові — елбаси (Нурсултану Назарбаєву) — в країні зʼявилася група дуже прибуткових компаній та прошарок людей, багатих навіть за міжнародними мірками. Вважаю, що настав час віддати належне народу Казахстану та допомагати йому на системній та регулярній основі, — зазначив президент Казахстану.

Не можна не згадати про те, що на тлі масових протестів акції казахстанських банків Kaspi Bank і Halyk Bank впали на 25,1% і 17,7% відповідно на Лондонській фондовій біржі.

Окрім того, наголошується, що котирування найбільшого у світі виробника урану Kazatomprom із Казахстану впали на 9,85%. На біржі Казахстану Казатомпром втратила 6,96% капіталізації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?