Президент Казахстану злякався "українського сценарію" в своїй країні
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Казахстану злякався "українського сценарію" в своїй країні

Президент Казахстану злякався "українського сценарію" в своїй країні
Джерело:  online.ua

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв після мітингу народу проти ходу земельної реформи наклав мораторій на поправки до земельного кодексу, але пообіцяв жорстку відсіч повторенню "українського сценарію".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеве видання Informburo.kz.
"Зараз не час нам ліберальничати, нам треба країну зберегти. Зараз час непростий, казахстанці не хочуть українських подій в Казахстані, я це знаю. Нехай всі чують. А хто це хоче сюди принести - ми вживемо найжорсткіших заходів. Щоб знали і не говорили, що я не попереджав", - заявив Назарбаєв в ході наради.
Він закликав громадян відмовитися від мітингів, оскільки це "питання виживання нації".
"Світ нас чекати не буде. Поки ми наговоримося, поки ми намітингуємося - світ піде вперед, і ми нескінченно будемо залишатися в хвості", - заявив беззмінний президент Казахстану.
Нагадаємо, в ряді великих міст країни в останні дні пройшли стихійні виступи громадян, незадоволених земельними поправками і падінням доходів внаслідок зниження цін на нафту. Однак навіть такі нечисленні протести - велика рідкість в Казахстані, яким 75-річний Назарбаєв керує вже 25 років.
У Києві в 2013 році вуличні протести переросли в революцію (Євромайдан), що повалила проросійського президента Віктора Януковича.
Також повідомлялося, що в Україні "немає єдності", і тому у неї проблеми з економікою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?