Президент країни-сусідки США не став церемонитися з Трампом
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент країни-сусідки США не став церемонитися з Трампом

Президент країни-сусідки США не став церемонитися з Трампом
Джерело:  interfax.com.ua

Мексика рішуче відкидає будь-яку можливість фінансування будівництва стіни на кордоні з США, на якій наполягає обраний американський президент Дональд Трамп.
Таку заяву зробив президент Мексики Енріке Пенья Ньєто під час щорічної зустрічі з високопоставленими дипломатами країни, передає ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс».
Водночас лідер Мексики висловив надію на позитивний розвиток відносин між двома державами.
"Очевидно, що у нас є деякі розбіжності з новим урядом Сполучених Штатів, як, наприклад, з питання про стіну, за яку Мексика, звичайно ж, не платитиме", - сказав Пенья Ньєто.
Він додав, що така вимога суперечить "нашій гідності як країни і нашій гідності як мексиканців".
Читайте також: Пу тінський компромат на Трампа: The Guardian розкрила кілька нових деталей
Як підкреслив президент, Мексика прагнутиме до такої торговельної угоди з США, яка гарантує безпеку інвестицій і відкидає будь-які спроби впливу на інвесторів "на підставі страху і погроз". Йдеться про можливий перегляд Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA), який Трамп обіцяв своїм виборцям.
Крім того, Пенья Ньєто закликав Трампа покласти край контрабанді зброї з США в Мексику і зупинити фінансові потоки, пов'язані з організованою злочинністю.
Висилка з США мексиканців-нелегалів, про яку також неодноразово говорив Трамп, повинна здійснюватися в гуманний спосіб, зазначив президент Мексики.
Як повідомляв ONLINE.UA, Дональд Трамп ще під час виборчої кампанії відрізнявся жорсткою імміграційною риторикою. Крім погроз відгородитися стіною від Мексики, він об іцяв депортувати два мільйони іммігрантів в першу ж годину після інавгурації.
На прес- конференції 11 січня новий президент США підтвердив намір приступити до будівництва стіни на кордоні з Мексикою одразу після приходу до влади. Він підкреслив, що, як і раніше, має намір домогтися від Мехіко відшкодування витрат на будівництво.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?