Президентка Литви закликала Зеленського "розчавити" олігархічну систему
Категорія
Україна
Дата публікації

Президентка Литви закликала Зеленського "розчавити" олігархічну систему

Президентка Литви закликала Зеленського "розчавити" олігархічну систему
Джерело:  Укрінформ

Вчора Президент України Володимир Зеленський провів двосторонню зустріч із Президенткою Литви Далею Грібаускайте. Як свідчить аудіозапис, Грібаускайте висловилась, що потрібно скористатися ситуацією, що склалася, і розчавити олігархічну систему, передає ONLINE.UA з посиланням на «Укрінформ».

 «Новий Президент хоче дуже багатьох змін, його пов'язують з великими надіями людей. Тому ці зміни можливі, якщо Президент буде здатний скористатися ситуацією, що склалася, і розчавити нарешті олігархічну систему, яка була створена і діє в Україні майже 30 років», - сказала Грібаускайте.

 За словами Президентки Литви, обравши Зеленського, українці висловили прагнення жити в європейській державі зі стандартами європейської демократії, верховенством закону, прозорості та прав людини.

 «Тому особливо важливо подолати корупцію, забезпечити прозору діяльність державних інститутів, судів, здійснити реформу енергетичного сектора, підвищити енергетичну безпеку і реалізувати інші важливі реформи», - додала Грібаускайте.

 Як повідомляв ONLINE.UA, 20 травня новообраний Президент України Володимир Зеленський приніс присягу на вірність Україні і приступив до виконання обов'язків Президента України. На церемонії інавгурації була присутня Президентка Литви Грібаускайте. У той же день вони провели в Києві двосторонню зустріч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?