Президент Молдови зважився на несподіване рішення після зустрічі з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Молдови зважився на несподіване рішення після зустрічі з Путіним

Президент Молдови зважився на несподіване рішення після зустрічі з Путіним
Джерело:  online.ua

Президент Молдови Ігор Додон був одним з небагатьох лідерів європейських країн, які наважилися поїхати до очільника Кремля Володимира Путіна на військовий парад у Москві, що відгримів 24 червня. Його не зупинило ні стрімке загострення ситуації з пандемією коронавірусу, ні попередження колег з інших країн, які зразу ж відкинули пропозицію президента РФ. Уже 26 червня стало відомо, що рішення Додона поїхати на парад було помилкою, адже йому вже довелося самоізолюватися у своїй резиденції в Голеркані. Про це він розповів в ефірі телепрограми "Президент відповідає", передає ONLINE.UA з посиланням на телеканал TV8.

"Я вирішив деякий час провести в ізоляції. 48, 72 години, скільки буде потрібно. Поки не братиму участі в публічних заходах. Але на наступному тижні поїду в Окницю на зустріч", - зізнався Ігор Додон.

Окрім того, він додав, що двічі здав тест на коронавірус перед поїздкою в Москву. За його словами, всі 75 солдатів армії Молдови, які також брали участь у параді, абсолютно здорові.

"У всій нашій делегації негативний тест на коронавірус. Наші військовослужбовці теж були в Москві, і в жодного з них не виявили коронавірус порівняно з іншими країнами, не буду уточнювати якими. Наприклад, у деяких випадках з 70-80 солдатів коронавірус виявили у 40-50. У нас усі солдати, всі 75, здорові, міцні", - переконує Ігор Додон.

Також президент Молдови вирішив прокоментувати чутки, що в його оточенні є інфіковані COVID-19. Він стверджує, що за весь час пандемії був виявлений лише один випадок коронавірусу в президентурі і 5-6 - у службі Державної охорони.

Користувачі мережі уже активно коментують публічний виступ Ігоря Додона та його неочікуване рішення після параду в Москві.

"Коли тебе просили сидіти вдома, а ти не послухався - от і результат; Додон хоче сказати, що він абсолютно здоровий? Тоді навіщо самоізоляція?; щось мене підказує, що він не один такий буде; й не сумнівалася, що буде такий результат після цієї поїздки", - коментують новину в мережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Кремля Володимир Путін скандально осоромився на параді перемоги в Москві, який він влаштував 24 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?