Президент Німеччини вперше визнав свої помилки щодо Путіна після критики посла України
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Німеччини вперше визнав свої помилки щодо Путіна після критики посла України

Президент Німеччини вперше визнав свої помилки щодо Путіна після критики посла України
Джерело:  online.ua

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вперше визнав власні помилки в політиці щодо Росії. Він сказав, що спроба інтегрувати Росію в спільну архітектуру безпеки провалилася.

Джерело: Welt

Штайнмаєр визнав помилки щодо РФ

Штайнмаєр вперше визнав, що припустився помилок у своїй політиці щодо Росії.

Моя прихильність щодо «Північного потоку-2» була явно помилкою. Ми трималися за мости, в які Росія більше не вірила і про які нас попереджали наші партнери. Нам не вдалося створити спільний європейський дім, до якого входить і Росія. Ми провалилися з підходом до включення Росії в спільну архітектуру безпеки, - сказав він.

Цими заявами Штайнмаєр також відрізняє себе від колишнього канцлера Герхарда Шредера, чию російську політику Штайнмаєр підтримував спочатку як глава канцелярії до 2005 року, а потім як міністр закордонних справ у двох урядах Ангели Меркель.

Останніми днями Штайнмаєра критикували за те, що він не прокоментував власні судження, особливо під час перебування на посаді міністра закордонних справ.

Тепер він сказав, що відповідальність за війну несе глава Кремля Володимир Путін.

Ми не повинні винити в цьому себе. Але це не означає, що нам не потрібно переосмислювати речі, де ми зробили помилки. Я думав, що Владімір Путін не наважиться на повне економічне, політичне і моральне розорення своєї країни через своє імперське божевілля – тож я, як і інші, помилилися, - казав Штайнмаєр.

Федеральний президент підкреслив, що з Росією під керівництвом Путіна «не буде повернення до статус-кво до війни».

Посол України в Берліні Андрій Мельник раніше звинуватив Штайнмаєра в тому, що він занадто близький до Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?