Президент Німеччини зробив неприємний для України натяк
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Німеччини зробив неприємний для України натяк

Президент Німеччини зробив неприємний для України натяк
Джерело:  online.ua

Президент Німеччини Йоахім Гаук закликав взяти паузу в євроінтеграційних процесах в Євросоюзі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Welt am Sonntag, яку цитує « Європейська правда ».


"Створивши ЄС, ми розвинули неймовірний концепт. Мирний проект, про який покоління до нас не сміли навіть мріяти" - сказав Гаук.


"Але на шляху до більш тісного союзу ми часто надто швидко діємо, і не всі громадяни можуть або хочуть встигати за нами. Це мене турбує", - додав президент Німеччини.


За його словами, необхідно більше звертати увагу на принцип субсидіарності, щоб питання, які можна вирішити на національному рівні, вирішувалися саме на ньому.


Читайте також:  Є загроза війни, але треба дружити: Німеччина здивувала міркуваннями про Росію


"Врешті-решт, нам слід взяти паузу (в процесах євроінтеграції - Ред.), під час якої потрібно обговорити, якої мети хочемо досягти і якими темпами", - заявив Гаук.


Відзначимо, євроінтеграція є стратегічною метою розвитку України.


Як повідомляв ONLINE.UA, президент Європейської ради  Дональд Туск заявив за підсумками саміту Україна-ЄС 24 листопада про те, що Євросоюз не залишить Україну, ЄС має намір інтенсифікувати зусилля з надання Україні безвізового режиму, має намір знайти рішення з приводу ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію України з ЄС, а також продовжує підтримувати мінський процес по врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?