Президент Польщі назвав головну загрозу для Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Польщі назвав головну загрозу для Європи

Президент Польщі назвав головну загрозу для Європи
Джерело:  online.ua

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що дев'ять країн Центральної Європи дійшли згоди, що найбільшою загрозою для безпеки регіону є Росія і її неоімперська політика. Це сталося у Словаччині під час саміту "Бухарестської дев'ятки", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Польща".

Вказано, що на саміті обговорювалося, що безпеці східного флангу НАТО загрожує агресія Росії до України. Занепокоєння також викликає розширення військової присутності США у регіоні, що обурює Росію. Крім цього, лідери країн присвятили увагу протидії гібридним загрозам.

"Країни дійшли висновку, що Північноатлантичний альянс повинен зміцнити свою присутність в регіоні Чорного моря, щоб продемонструвати готовність до захисту від потенційного агресора.У зустрічі, крім президентів країн-членів Б9, брав участь генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг. Загалом приводом до саміту було 70-річчя створення НАТО, а також 20 та 15 річниці приєднання країн Б9 до НАТО та ЄС", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що 4 роки тому на аналогічній зустрічі у Бухаресті, столиці Румунії, держави підписали декларацію про об'єднання зусиль з метою гарантування за необхідності "сильної, надійної і стійкої військової присутності" НАТО у регіоні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомий політик назвав головну мету Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?