Президент Румунії заперечив падіння російських безпілотників на території країни
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Румунії заперечив падіння російських безпілотників на території країни

Президент Румунії заперечив падіння російських безпілотників на території країни
Джерело:  online.ua

На території Румунії нібито не падали російські безпілотники, як стверджує українська сторона.

Джерело: Digi24

Можу вам сказати, що не було ніякої деталі, ніякого безпілотника, ніякої частини будь-якого пристрою, який опинився б у Румунії. Ми здійснюємо повний контроль над нашим національним простором, ми перевірили абсолютно все, і можу заспокоїти населення: нічого не влучило в Румунію, - наголосив глава румунської держави.

Водночас він зазначив, що влада країни стурбована, оскільки російські атаки "відбуваються на дуже невеликій відстані від кордону з Румунією".

За словами Йоганніса, під час останнього саміту НАТО країни Альянсу визначилися з алгоритмом дій на випадок, якщо "щось впаде на їхню територію".

Звичайно, так, у нас є сценарій, так, у нас є план на кожен можливий інцидент. Це очевидно, але це не означає, що ми хочемо, щоби щось подібне сталося, - додав він.

Війська РФ вночі влучили по території Румунії

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомляє про це з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО, — вказав він.

Ніколенко закликав партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав.

Читайте також:

  • Ризик для безпеки в Чорному морі. Президент Румунії засудив удар РФ по порту Рені

  • В Румунії створять навчальний центр пілотів F-16

  • Україна планує розвивати Дунайський портовий кластер — Шмигаль

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?