Президент Сербії пов'язав контрнаступ ЗСУ з планами Косова
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Сербії пов'язав контрнаступ ЗСУ з планами Косова

Президент Сербії пов'язав контрнаступ ЗСУ з планами Косова
Джерело:  online.ua

Сербський лідер Александар Вучич переконаний у тому, що найближчими днями Збройні сили України влаштують нову атаку в рамках контрнаступу, і у цей час він очікує на "напад на сербів" у Косові.

Джерело:  Politika

Вучич бачить зв'язок між планами Косова та контрнаступом ЗСУ

Як вважає президент Сербії, українська армія уже "підготувала десятки бригад, які серйозно прорвуть російські лінії".

Александар Вучич також уточнив, що коли він це говорить, то не вболіває за бійців ЗСУ, а говорить те, що думає.

На його думку, офіційний Київ розраховує, що це змінить хід війни до саміту у Вільнюсі 12 липня.

Коли це почнеться, а я очікую, що це почнеться завтра-післязавтра, найближчими днями, тоді ви побачите додатковий наступ на Косово і Метохію. Тому я прошу сербів стерегтися, щоб усі, хто думає, що ці нелюди можуть на них напасти, сховалися… Я боюся, що цей терор стане ще більш лютим, він (прем’єр Косова Альбін Курті. – Ред.) уявив себе в ролі Зеленського, нового великоалбанського лідера, який об’єднає всі албанські країни і зробить велику роботу, – скаржиться президент Сербії.

Що відомо про ситуацію у Косово

Як уже згадувалося раніше, ситуація на півночі Косова, а також у відносинах між Белградом і Приштиною, протягом останніх місяців значно погіршилася.

Нещодавно там відбувалися спалахи насильства через місцеві вибори, які сербська більшість бойкотувала і результати яких не визнала.

На тлі останніх подій США та ЄС закликали прем'єр-міністра Косова Альбіна Курті відкликати обраних мерів і розпустити спецпідрозділи поліції, які використовувалися з метою придушення сербських протестів.

Ба більше, офіційні Вашингтон та Брюссель пригрозили Курті наслідками, якщо він проігнорує їхні вимоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?