Президент Сербії розкритикував рішення щодо арешту Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Сербії розкритикував рішення щодо арешту Путіна

Президент Сербії розкритикував рішення щодо арешту Путіна
Джерело:  online.ua

Президент Сербії розкритикував наказ суду про видання Путіну ордеру на арешт, адже це, на його думку матиме негативні наслідки та затягне війну.

Джерело: AP News

Вучич висловився проти арешту Путіна

На думку проросійськи налаштованого сербського президента Олександра Вучича, виданий Міжнародним кримінальним судом президенту РФ Володимиру Путіну ордер на арешт матиме негативні наслідки та лише погіршить ситуацію в Україні.

Я думаю, що видача ордера на арешт Путіна, не вдаючись у юридичні деталі, матиме погані політичні наслідки, і це говорить про велике небажання говорити про мир і про перемир'я, — сказав Вучич

Він висловив своє занепокоєння щодо того, що можливий арешт може загрожувати участі Путіна у мирних переговорах.

Моє запитання: тепер, коли його звинувачують у найгірших військових злочинах, з ким ви збираєтеся говорити? — додав Вучич.

Позиція Сербії щодо війни в Україні

Хоча Сербія прагне приєднатися до Європейського Союзу, вона все одно підтримує зв’язки з Росією і є єдиною європейською державою, яка відмовилася приєднатися до санкцій проти Москви.

Олександр Вучич раніше демонстрував свої особливо близькі стосунки з Москвою та Путіним. При тому, завжди був рішучим противником міжнародних трибуналів з військових злочинів.

Попри це, у січні президент Сербії зазначив, що його країна не може підтримати вторгнення Росії в Україну й визнає Крим і Донбас українськими територіями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?