Президент Швейцарії підтримав заборону на постачання зброї Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Швейцарії підтримав заборону на постачання зброї Україні

Президент Швейцарії підтримав заборону на постачання зброї Україні
Джерело:  online.ua

Президент Швейцарії Ален Берсе 12 березня підтримав заборону на передачу швейцарської зброї Україні. Він пояснив це тим, що швейцарська зброя не повинна використовуватися у війнах.

Джерело: The Guardian

Швейцарська зброя не використовуватиметься Україною

Ален Берсе підтримав заборону на постачання швейцарської зброї в Україну.

Швейцарська зброя не повинна використовуватися у війнах, - заявив президент.

Швейцарія, яка не є членом Європейського Союзу, наслідувала приклад блоку щодо санкцій проти Москви, проте наразі вона виявляє меншу гнучкість щодо свого військового нейтралітету.

Чому Швейцарія підтримала заборону на постачання зброї

Глава держави зазначив, що така політика заснована на "прихильності до миру, гуманітарного права та посередництва, де це можливо".

Берсе сказав, що захист гуманітарного права, прав людини та Женевських конвенцій "може здатися застарілим для декого, але це важливіше, ніж будь-коли".

Політик вважає, що зараз "надзвичайно небезпечно викидати ці фундаментальні принципи за борт".

Що стосується Швейцарії, то війна не є частиною нашої ДНК, – додав Берсе.

Попри заклики з боку Києва та його союзників, Швейцарія продовжує блокувати країни, які володіють зброєю швейцарського виробництва, від її реекспорту в Україну.

Станом на сьогодні запити від Німеччини, Іспанії та Данії були відхилені відповідно до Закону про військову техніку, який забороняє будь-який реекспорт, якщо країна-одержувач перебуває в міжнародному збройному конфлікті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?