Президент Туреччини висловився щодо повернення смертної кари
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Туреччини висловився щодо повернення смертної кари

Президент Туреччини висловився щодо повернення смертної кари
Джерело:  CNN

Після  провалу державного перевороту в Туреччині  президент країни Реджеп Ердоган не виключив можливість повернення до смертної кари щодо заарештованих учасників путчу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю турецького лідера CNN.

"Є явний злочин — державна зрада, і запит не може бути відкинутий нашим урядом», — дипломатично заявив він.

У той же час Ердоган зазначив, що «рішення має прийняти парламент, аби здійснити конституційні заходи, тому лідери мають зібратися і вирішити, чи хочуть вони таку можливість обговорювати, і тоді я, як президент, приму будь-яке рішення, прийняте парламентом».

Така заява турецького лідера прозвучала слідом за попередженням канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка назвала можливе повернення до смертної кари «кінцем переговорів про членство Туреччини в ЄС».

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  екс-командувач турецькими ВПС генерал Акин Озтюрк визнав себе організатором заколоту.

У той же час Реджеп Ердоган звинуватив у організації перевороту ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, який проживає у США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?