Президент Вірменії вимагає дострокових виборів і відставки Пашиняна
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Вірменії вимагає дострокових виборів і відставки Пашиняна

Президент Вірменії вимагає дострокових виборів і відставки Пашиняна
Джерело:  online.ua

Завершення поновленої війни за Нагірний Карабах стало початком потужної політичної кризи у Вірменії. Вже 17 листопада президент країни Армен Саркісян виступив із закликом до позачергових виборів та перезавантаження уряду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на вірменський офіс "Радіо Свобода".

За словами політика, упродовж останніх днів він проводив політичні консультації через підписання 10 листопада нової угоди щодо Карабаху. Для цього організували зустрічі з представниками парламентських та позапарламентських сил, громадськими діячами.

"Абсолютна більшість учасників зустрічей згодні в одному питанні: відставка або припинення повноважень прем'єр-міністра відповідно до Конституції і дострокові парламентські вибори", - наголосив Саркісян.

Він закликав до передачі владних повноважень уряду національної згоди.

"Для того, щоб уберегти країну від потрясінь, дострокові вибори до Національних зборів, врешті-решт, будуть неминучі", - додав політик.

Цей уряд національної згоди має бути чинним до підбивання підсумків нових виборів.

Нагадаємо, за підписаною угодою вірменська влада втрачає контроль у Нагірному Карабасі над кількома районами, зокрема й важливим містом Шуши. Також у регіон вводяться російський миротворчий корпус, оскільки Кремль став посередником у підписанні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 12 листопада вірменський лідер Нікол Пашинян терміново звернувся до нації через масштабні протести у країні. Політик почав запевняти народ, що його відмова підписати заяву щодо Нагірного Карабаху могла б призвести до того, що 20-тисячна вірменська армія опинилася б в оточенні. За словами прем’єр-міністра Вірменії, підписуючи заяву, він прекрасно усвідомлював, що ставить своє життя під загрозу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?