Президент затвердить пенсійну реформу до 9 жовтня - Гройсман
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент затвердить пенсійну реформу до 9 жовтня - Гройсман

Президент затвердить пенсійну реформу до 9 жовтня - Гройсман
Джерело:  online.ua

5 жовтня на селекторній нараді з питань запровадження пенсійної реформи прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Петро Порошенко має підписати закон про пенсійну реформу до понеділка (9 жовтня).

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".

"Ми переходимо до практичного впровадження тотального перерахунку пенсій для понад 9 млн українських пенсіонерів. Це достатньо масштабна робота, яку нам потрібно провести в максимально стислі терміни", – зазначив Гройсман.

"Я глибоко переконаний, що президент (ми вчора з ним про це говорили) до понеділка підпише закон, що дасть нам можливість почати з наступного тижня виплату пенсій українським пенсіонерам", – додав прем'єр.

Читайте також: В Кабміні повідомили, за якої умови Україна отримає новий транш від МВФ

Зараз, за його словами, законопроект перебуває в парламенті, найближчим часом його подадуть на підпис голові Верховної Ради, а потім на підпис президенту.

Як повідомляв ONLINE.UA, український парламент за новою реформою підвищить пенсіонерам соцвиплати до 1452 грн, проте необхідний страховий стаж буде щороку підвищуватися на 1 рік аж до 35 років у 2028 році. "За" законопроект проголосували 288 народних депутатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?