Президента Бразилії остаточно змістили, названий тимчасовий глава країни
Категорія
Світ
Дата публікації

Президента Бразилії остаточно змістили, названий тимчасовий глава країни

Президента Бразилії остаточно змістили, названий тимчасовий глава країни
Джерело:  slon.ru

Сенат Бразилії, тимчасово усунувши президента Ділму Руссеф від виконання обов'язків,

призначив виконуючим обов'язки глави держави віце-президента Мішеля Темера.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Slon.


Раніше більше половини членів 81-місцевої верхньої палати парламенту підтримали відсторонення Руссеф. Протягом шести місяців виконуючим обов'язки глави держави буде віце-президент Мішель Темер.


Парламентарії схвалили розслідування причетності президента до корупції в Petrobras. Надалі в сенату попереду ще одне голосування. У разі, якщо імпічмент Руссеф підтримають дві третини членів палати, до закінчення дії мандата президентом буде Темер.


Під час виступів сенаторів у будівлі парламенту зібралися близько шести тисяч чоловік, що підтримують президента, але натовп розігнали поліцейські з використанням перцевих балонів.


Також повідомлялося, що Руссеф, не чекаючи закінчення результатів голосування, розпорядилася вивести свої речі з президентської резиденції.


Нижня палата парламенту вже підтримала процедуру імпічменту в квітні. Результати голосування намагався скасувати спікер палати Валдір Мараняо, але після того, як Сенат оголосив про продовження процесу, він сказав, що змінив своє рішення.


Нагадаємо,

Руссеф звинувачують в корупції і спотворенні даних про стан федерального бюджету з метою поліпшити шанси на перемогу на президентських виборах в 2014 році

, а також у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії - із залученням пожертвувань від державної нафтової компанії Petrobras. Політик відкидає висунуті проти неї звинувачення, а процедуру імпічменту називає змовою путчистів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?