Президентка Грузії озвучила категоричну позицію щодо помилування Саакашвілі
Категорія
Політика
Дата публікації

Президентка Грузії озвучила категоричну позицію щодо помилування Саакашвілі

Президентка Грузії озвучила категоричну позицію щодо помилування Саакашвілі
Джерело:  online.ua

Саломе Зурабішвілі висловила свою категоричну позицію щодо Михеїла Саакашвілі. Президентка Грузії вважає неможливим помилування українського і грузинського політика, і зазначила, що не вважає його політв’язнем, оскільки той добровільно і нелегально прибув до країни. Причиною прибуття вона вважає дестабілізацію суспільних настроїв.

Джерело: "Грузия Online"

"Оскільки це питання мусується, то я маю сказати, що моя позиція з приводу помилування колишнього президента тверда і незмінна: "Ні й ніколи", - сказала вона на брифінгу.

Зурабішвілі порадила владі сприймати Саакашвілі як "особливого в'язня" і вжити заходів для того, щоб погіршення стану його здоров'я не було використано для "політичних спекуляцій".

"Це вимагає максимальної прозорості та своєчасного реагування на будь-які ознаки погіршення його стану. На цьому все, я більше не повертатимуся до цього питання", - заявила Зурабішвілі.

Не зважаючи на те, що Саакашвілі після прибуття у Грузію оголосив голодування, представники тамтешньої влади кажуть, що ніколи його не помилують.

Зі свого боку, Президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна на всіх рівнях буде ставити питання про повернення Саакашвілі.

Саакашвілі втратив 20 кілограмів після 34-денного голодування

Після 34-денного голодування Саакашвілі скинув 20 кілограмів і на сьогодні заплановані медичні тести, які мали б прояснити ситуацію зі станом його здоров’я. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що грузинська сторона наразі займається порушенням прав Саакашвілі, як громадянина України. Йдеться про ненадання йому належної медичної допомоги.

«Закликаю іноземні держави та міжнародні організації рішуче засудити дії посадових осіб Республіки Грузія, які порушують права громадянина України Міхеіла Саакашвілі, та домагатися від грузинської влади відновити його права на надання медичної допомоги», — заявила Денісова.

Варто додати, що під час спілкування з пресою, особистий лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе сказав, що стан здоров’я політика справді суттєво погіршився. Він планує наступного разу озвучити свій звіт щодо стану пацієнта завтра, 5 листопада.

Читайте також:

  • У мережу злили нове відео затримання Саакашвілі в Грузії.

  • Саакашвілі оголосив голодування "до кінця життя".

  • Президентка Грузії прокоментувала можливість помилування Саакашвілі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?