Президентка Молдови пояснила, чого очікує від Зеленського та переговорів
Категорія
Політика
Дата публікації

Президентка Молдови пояснила, чого очікує від Зеленського та переговорів

Президентка Молдови пояснила, чого очікує від Зеленського та переговорів

Нова президентка Молдови Мая Санду розраховує найближчим часом відвідати Україну. Вона планує провести особисту зустріч із президентом Володимиром Зеленським та підняти на переговорах кілька важливих тем. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За словами політикині, молдавська сторона зацікавлена у відновленні відносин з Україною, тож вона прагне відповідної реакції.

"Якась робота була на рівні урядів, але на рівні президентів не було взагалі ніяких зустрічей за ці чотири роки. Тому нам потрібно відновити відносини", – пояснила Санду.

Вона передбачає візит в українському напрямку вже 12 січня. Перш за все лідери обговорюватимуть ситуацію із безпекою в регіоні, процес євроінтеграції в обох державах, реформування на шляху до вступу в Євросоюз, плани з делімітації кордонів.

"А також щодо гідроелектростанцій тощо. Тобто конкретні питання", – резюмувала лідерка Молдови.

Нагадаємо, попереднім президентом сусідньої країни був Ігор Додон, відверто проросійський політик, який не зміг виграти нещодавні вибори. За підсумками голосування перемогу отримала опозиціонерка, яка виступала із гаслами про пожвавлення відносин з ЄС та сусідами.

За каденції Додона не відбулося жодної зустрічі на найвищому рівні між молдавською та українською владою. Такий рівень відносин, зокрема, зумовили заяви президента про Крим, який він кілька років називав російським.

Як повідомляв ONLINE.UA, політолог Віталій Портников нагадав українцям про інавгурацію нового президента Республіки Молдова Маї Санду. Вона уже встигла кинути виклик очільнику Кремля Володимиру Путіну та заявити, що буде намагатися повернути окуповане Придністров’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?