Президентка Молдови раптово попросила у Путіна вакцину Спутник V
Категорія
Світ
Дата публікації

Президентка Молдови раптово попросила у Путіна вакцину Спутник V

Президентка Молдови раптово попросила у Путіна вакцину Спутник V
Джерело:  online.ua

Президентка Молдови Мая Санду офіційно заявила, що виступає за швидке отримання її країною доступу до скандальної російської вакцини проти коронавірусу "Спутник V". Таке неочікуване прохання вона озвучила під час переговорів з членом команди очільника Кремля Володимира Путіна та послом Росії в Молдові Олегом Васнєцовим, інформує ONLINE.UA з посиланням  Newsmaker.

 "Пріоритетне завдання - забезпечення доступу наших громадян до ефективних вакцин всіх типів. Ще раз підкреслила, що ми хотіли б отримати допомогу від Російської Федерації для більш швидкого доступу до вакцини "Спутник V", з огляду на необхідність прискорити процес вакцинації. Чим раніше ми забезпечимо доступ населення до вакцини від COVID-19, тим швидше у нас з'явиться шанс повернутися до нормального існування і врятувати життя наших рідних і близьких ", - заявила Мая Санду.

Варто звернути увагу на те, що Newsmaker, яке вважають прозахідним виданням, провів не репрезентативне опитування серед своїх читачів і на питання, чи готові вони щепитися від коронавірусу більше 43% відповіли, що так, лише вакциною"Спутник V", а понад 21% взагалі проти вакцинації.

Згідно з останніми даними, в Молдові зареєстрували три вакцини від коронавірусу: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca і "Спутник V", а в Європейському Союзі дозволено використовувати вакцини компаній AstraZeneca, Moderna і Pfizer/BioNThech. Міністерство охорони здоров'я Молдови не виключає, що буде закуповувати російський препарат "Спутник V" для безкоштовної вакцинації, після того як його схвалить ВООЗ.

Не можна також не згадати про те, що 24 березня команда лідерки Німеччини Ангели Меркель несподівано для всіх публічно закликала Європейську комісію розпочати спільні закупівлі скандальної російської вакцини "Спутник V" для членів-країн ЄС. Першим цю пропозицію під час брифінгу в Берліні озвучив офіційний представник уряду ФРН.

"Ми попросили Комісію розпочати процедуру закупівель для "Спутник V", — заявив політик.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президентка Словаччини закликала прем’єра піти у відставку через Спутник V.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?