Президентка Молдови заявила про відсутність загроз для України з боку Придністров'я
Категорія
Світ
Дата публікації

Президентка Молдови заявила про відсутність загроз для України з боку Придністров'я

Президентка Молдови заявила про відсутність загроз для України з боку Придністров'я
Джерело:  online.ua

Молдова робить усе можливе, щоб не дозволити невизнаному Придністров'ю загрожувати Україні. Про це заявила президентка Молдови Мая Санду.

Джерело: брифінг Санду та Зеленського

Санду заявила про відсутність небезпеки з Придністров'я

Ми пильно відстежуємо всі події в Придністров'ї та не бачимо жодних загроз. Ми робимо все, що можемо, щоб не дати змоги цьому сепаратистському регіону становити загрозу Україні та Молдові. Україна та Молдова мають підтримувати регулярний діалог із питань безпеки, які впливають на наші держави. Ми погодилися працювати разом, щоб підтримувати стабільність та уникнути провокацій, які мають на меті дестабілізувати обстановку, - сказала Санду.

Вона наголосила, що якщо з'явиться щось, що викликатиме занепокоєння, Молдова вживатиме заходів та інформуватиме партнерів.

Зеленський сказав, що Україна відповість на спроби ударів з території невизнаного Придністров'я.

Ми сьогодні порушували питання про ризики (удару з боку Придністров'я. – Ред.). Якщо вони будуть, я вважаю, що це глобальна помилка. Ми сигнали ті чи інші якісь отримуємо. Вони неприємні. Але ці люди з тимчасово окупованих територій Молдови мають знати, що для нас це буде не удар, а ляпас, а ми на ляпас відповімо ударом, - заявив Зеленський.

Водночас глава держави наголосив, що "необхідно зробити все, щоб не було дестабілізації у Придністров'ї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?