Президентом Ісландії став викладач історії
Категорія
Світ
Дата публікації

Президентом Ісландії став викладач історії

Президентом Ісландії став викладач історії
Джерело:  NV

Ісландія

 вперше за 20 років обрала нового президента, ним став викладач історії і перекладач книг Стівена Кінга 48-річний Гудні Йоханнессон.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Новий час

.


Як пише BBC, Йоханнессон отримав 37,7% голосів, його найближча суперниця - бізнес-леді Халла Томасдоттір - 29,9% голосів. Попереднім президентом країни був Олафур Раґнар Ґрімссон, якого обрали ще в 1996 році.
Президентські вибори в Ісландії проходили в один тур, а переможець визначався більшістю голосів. Оскільки 10% ісландців поїхали до Франції підтримати національну збірну на Євро-2016, явка на виборах була низькою за мірками Ісландії - 65%.
Гудні Йоханнессон - автор ряду книг з історії Ісландії: про війни між Ісландією і Великобританією, фінансову кризу 2008 року в Ісландії. Новообраний президент також перевів на ісландську мову чотири книги американського письменника-фантаста Стівена Кінга.
Раніше повідомлялося, що  в США заарештували 20-річного британця за спробу вбивства на мітингу кандидата в президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?