Президентом Німеччини став автор скандальних заяв про Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Президентом Німеччини став автор скандальних заяв про Росію

Президентом Німеччини став автор скандальних заяв про Росію
Джерело:  ТАРС

Екс-главу МЗС Німеччини Франк-Вальтера Штайнмаєра вибрали новим президентом ФРН.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.


Перемогу Штайнмаєра забезпечило отримання більше половини голосів делегатів Федеральних зборів, скликання яких відбувається спеціально для вибору президента Німеччини.


Читайте також: Є загроза війни, але треба дружити: Німеччина здивувала міркуваннями про Росію


При цьому в Федеральні збори входить 1260 делегатів, з яких половина є депутатами Бундестагу, а друга половина - виборщики, які були висунуті парламентами федеральних земель. Засідання проходить в історичній будівлі рейхстагу в Берліні.


Кандидатуру колишнього міністра закордонних справ підтримав 931 делегат. У голосуванні брало участь 1253 делегата, 103 з яких утрималися, і 14 голосів яких були визнані недійсними.


Як повідомляв ONLINE.UA, Штайнмаєр неодноразово виступав із заявами, які  експерти і аналітики вважали проросійськими. Зокрема, він заявляв, що  Росія може повернутися до складу G8 вже в 2017 році, якщо продемонструє прогрес у виконанні Мінських угод по Донбасу.


Також екс-глава МЗС ФРН стверджував, що  загрози санкцій проти РФ через конфлікт на Донбасі "нікому не допоможуть", і необхідно вести з Росією переговори.


Також  Штайнмайєр не виключав можливості ослаблення антиросійських санкцій, незважаючи на те, що бойові дії на Донбасі не припиняються.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?