Президентські перегони у Франції: Макрон отримав потужну підтримку
Категорія
Світ
Дата публікації

Президентські перегони у Франції: Макрон отримав потужну підтримку

Президентські перегони у Франції: Макрон отримав потужну підтримку
Джерело:  Reuters

Перед другим туром президентських перегонів у Франції, Емануель Макрон отримав підтримку діючого голови держави Франсуа Олланда та знаменитого режисера Люка Бессона.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Потрібно взяти виборчий бюлетень, той, що за Макрона, і вважати його таким, що не допустить (до влади в країні - Ред.) ультраправих", - підкреслив Олланд.

Він нагадав про антиєвропейську позицію Ле Пен, він також підкреслив, що вибір Макрона – зобов’язання французів, як перед Францією, так і перед Європою.

Читайте також: Західний устрій зарано ховати, вибори у Франції це доводять — Atlantic Council

"Наслідки можуть бути серйозними, якщо Франція відвернеться від Європи. Вибір французького народу – це вибір не тільки для Франції, але й для Європейського Союзу", - зазначив Олланд.

У свою чергу, всесвітньо знаменитий режисер, актор та сценарист Люк Бессон у своєму Facebook закликав співвітчизників голосувати проти "пройдисвітів" з партії Марін Ле Пен.

"Пройдисвіти. Їх двоє і вони працюють у зв’язці: родина Ле Пен і "Національний фронт", - зазначив він.

Бессон нагадав про неприємні факти з біографії засновника "Національного фронту" Жана-Марі Ле Пена, а його доньку Марін Ле Пен обізвав неробою, яка не працювала жодного дня у своєму житті.

"Батько (Жан-Марі Ле Пен - Ред.), для якого Голокост ж лише деталлю, расизм – солодкою мелодією, а іноземні - шкідливими. Близько 40 років тому в нього була крамничка, у якій вільно продавалися різні речі, пов’язані з фашизмом, расизмом та ксенофобією", - нагадав він.

Також режисер підкреслив, що Марін Ле Пен "ніколи не працювала в своєму житті, чи то в бізнесі, чи на заводі, і тим більше на фермі".

"Вона ніколи не брала участь у розвитку Франції і ніколи не створювала робочих місць. Це, насправді, ідеальний представник системи, яку вона викриває. Вона живе на допомогу з Брюсселя і використовує усі закони системи, які дозволяють покращити своє життя ", - зазначив Бессон.

Крім того, він різко засудив деякі тези з програми "Національного фронту" щодо вигнання іноземців.

"Закритість призводить до ізоляції. Ізоляція веде до тоталітаризму. Тоталітаризм веде до фашизму. Фашизм – це війна", - написав легендарний французький режисер.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у штабі Макрона пояснили, чому заборонили акредитацію російських пропагандистів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?