Президентські вибори 2019: коли будуть перші результати національного екзит-полу
Категорія
Україна
Дата публікації

Президентські вибори 2019: коли будуть перші результати національного екзит-полу

Президентські вибори 2019: коли будуть перші результати національного екзит-полу
Джерело:  online.ua

Перші результати опитування екзит-полу оголосять о 20:00 – одразу після закриття виборчих дільниць. Остаточні дані екзит-полу оприлюднять о 22 годині - їх ви можете переглянути на ONLINE.UA.

Наразі відомо, що о 19:45 розпочнеться прес-конференція на якій оприлюднять результати опитування станом на 18:00 (оголосять після закриття дільниць), а о 22:00 – оголосять остаточні результати.

Варто зазначити, що національний екзит-пол-2019 спільно проводять три соціологічні агентства: фонд "Демократичні ініціативи", КМІС та Центр Разумкова. Вони опитають близько 17 тисяч виборців на виході з 400 дільниць. Адреси дільниць, на яких працює екзит-пол, заздалегідь не розголошувались, щоб уникнути фальсифікацій.

"Національний екзит-пол-2019 не залежить від жодних кандидатів чи політичних сил і повністю фінансується західними донорами. Зокрема, опитування проводять за підтримки Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні, представництва Європейського Союзу в Україні, Міжнародного фонду "Відродження", посольства Канади в Україні", - сказано в повідомленні.

Екзит-пол – невід'ємний компонент будь-яких демократичних виборів. В Україні це ще й додатковий фактор контролю за проведенням виборів, оскільки переважна більшість респондентів не вірять, що вибори в Україні будуть чесними.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  8 7% громадян України планують взяти участь в другому турі президентських виборів,  які проходять сьогодні, 21 квітня. За межами країни цей відсоток дещо нижчий — лише 75%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?