Президентські вибори 2019: як голосувати українцям, які перебувають в Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Президентські вибори 2019: як голосувати українцям, які перебувають в Росії

Президентські вибори 2019: як голосувати українцям, які перебувають в Росії
Джерело:  online.ua

Вперше на президентських виборах українці, які працюють або з інших причин перебувають у Росії, не зможуть проголосувати на виборчих дільницях при посольстві і консульствах України, передає ONLINE.UA.

Як зазначалося раніше, ЦВК закрила дільниці для голосування в Росії на підставі подання Міністерства закордонних справ. Причина зрозуміла – наша держава не може гарантувати безпеку громадян України під час голосування на території країни-агресора.

"ЦВК ліквідувала п’ять виборчих дільниць на території Росії і віднесла їхні межі до закордонних виборчих дільниць, розташованих відповідно на території Посольств України у Грузії, Казахстані та Фінляндії", - заявили в комісії.

Однак потрібно пам'ятати, що громадяни України, які тимчасово перебувають у Росії, можуть реалізувати своє право голосу за місцем своєї реєстрації в Україні.

"Інші громадяни України, які тимчасово перебувають за кордоном, повинні завчасно подбати про включення до списків виборців на виборчих дільницях та подати заяву про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше старший британський журналіст і віце-президент Центру аналізу європейської політики (CEPA) у Вашингтоні Едвард Лукас зробив  прогноз про плани Путіна на президентських виборах в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?