Президентські вибори 2019: з чим пов'язана рекордна кількість кандидатів
Категорія
Україна
Дата публікації

Президентські вибори 2019: з чим пов'язана рекордна кількість кандидатів

Президентські вибори 2019: з чим пов'язана рекордна кількість кандидатів
Джерело:  online.ua

Директорка фонду "Демократичні ініціативи імені Кучеріва" соціолог Ірина Бекешкіна зазначає, що президентські вибори-2019 встановлять історичний рекорд за кількістю кандидатів, адже 31 березня за головне крісло України побореться щонайменше 30 осіб. За її словами,така активність серед кандидатів має кілька причин, основна з яких пов'язана з майбутніми парламентськими виборами, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Не треба забувати, що восени відбудуться парламентські вибори. І на цих президентських виборах кандидують фактично всі лідери політичних партій. Якщо хтось не буде брати участі зараз, то про них забудеться. Тому їм треба розкрутитися зараз під час президентської кампанії", – зауважила Бекешкіна.

Другою причиною соціолог назвала можливість зареєстрованого кандидата мати у виборчій комісії одного, або навіть 3-4 своїх представників.

Третя причина такої активності серед кандидатів у президенти також частково пов'язана з майбутніми парламентськими виборами.

"Деякі кандидати взагалі беруть участь у цій виборчій кампанії знову ж таки для того, щоб розкрутитися. І для того, аби за умови набору по 2%, а особливо по 3% голосів виборців, бути навіть запрошеними у списки політичних партій, що будуть брати участь у парламентських виборах", – додала соціолог.

Не можна забувати й про те, що серед усіх зареєстрованих осіб є кілька "технічних кандидатів", які будуть забирати голоси в лідерів президентської гонки.

Також, соціолог висловила думку, що лідер президентських виборів за результатами соцопитувань буде ще змінюватися до 31 березня. Проте, трійка основних кандидатів президентської гонки, серед яких Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко та Петро Порошенко навряд чи зміниться.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Росії  Сергій Лавров стверджує, що Росія отримала офіційне запрошення від ОБСЄ для участі російських спостерігачів в президентських виборах в Україні, які пройдуть 31 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?