Президентські вибори в Сербії виграв прихильник дружби з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

Президентські вибори в Сербії виграв прихильник дружби з Росією

Президентські вибори в Сербії виграв прихильник дружби з Росією
Джерело:  РІА Новини

Прем'єр-міністр Сербії  Олександр Вучич, який виступає за розвиток тісних зв'язків з очолюваною президентом Володимиром Путіним Росією, виходить переможцем з першого туру президентських виборів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


Згідно з останніми даними, отриманим після обробки 56,5% бюлетенів, за Вучича віддали свій голос 57,03% виборців.


Всього у виборах брали участь 11 кандидатів. За ним з великим відривом, підтримкою на рівні 14,9% голосів слідує юрист Саша Янкович.


Читайте також: Путін вибрав чотири нових мішені в Європі, Заходу доведеться несолодко - приватна розвідка США


"Це важливий для нас день. Він показує, в якому напрямку хоче рухатися Сербія. Було важливо, щоб перемога була чистою як сльоза, щоб не дозволити нікому різним чином інтерпретувати відрив, який був досягнутий. Я отримав на 12% більше голосів, це приблизно на 430 тис більше голосів, ніж всі інші кандидати разом взяті", - підкреслив Вучич.


"Для мене важливо, що ці вибори показали, що переважна більшість сербських громадян виступають за продовження шляху з ЄС, при цьому підтримуючи тісні зв'язки з Китаєм і Росією", - додав він.


Як повідомляв ONLINE.UA,  до Криму прибула делегація депутатів з Сербії на чолі з лідером Сербської народної партії Ненадом Поповичем, який назвав анексований півострів частиною Росії, чим викликав гнів України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?