Прибутки російського "Газпрому" знизилися в п'ять разів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Прибутки російського "Газпрому" знизилися в п'ять разів

Прибутки російського "Газпрому" знизилися в п'ять разів

Виручка російського газового концерну "Газпром" від продажів газу в Європі та інших країнах впала в п'ять разів і становила 1,054 трлн рублів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський RNS.

За даними МСФЗ (міжнародні стандарти фінансової звітності) чистий прибуток російського газового монополіста скоротився у II кварталі 2017 року, в порівнянні з показником того самого періоду 2016 року, в 5,1 раза. Тобто виручка "Газпрому" за 6 місяців становила 47,893 млрд рублів.

Як повідомляє видання, операційні витрати компанії за січень-червень поточного року зросли на 0,9% (2,705 трлн рублів). Виручка до оподаткування за звітний період знизилася в 1,5 раза — до 536,737 млрд рублів. Прибуток від продажу газу за пів року знизився на 5% порівняно з аналогічним періодом 2016 року. Він становив 1,664 трлн рублів.

Таке зниження прибутку в основному викликане зміцненням курсу російського рубля до долара і євро на 17 і 20%.

Читайте також: Росія погрожує припинити транзит газу через Україну: названі умови

Зниження прибутків від продажу газу в країнах Європи та в країнах колишнього Радянського Союзу на 7% головним чином пояснюється зниженням середніх цін, виражених в рублях, на 13%. Частково це було компенсовано зростанням реалізованих обсягів газу в натуральному вираженні на 9%.

Чистий прибуток від продажу газу в РФ збільшився на 11% (466,525 млрд рублів).

Чистий прибуток від продажу газу в країни колишнього Радянського Союзу зменшився на 9% (151,268 млрд рублів).

Як повідомляв ONLINE.UA, російський "Газпром" заявив про поставку в Україну майже 1,4 млрд кубічних метрів газу в 2017 році, що викликало критику з боку "Нафтогазу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?