Причини обвалу ринку криптовалют, як розпізнати падіння ціни
Категорія
Економіка
Дата публікації

Причини обвалу ринку криптовалют, як розпізнати падіння ціни

Причини обвалу ринку криптовалют, як розпізнати падіння ціни
Джерело:  online.ua

Під впливом зовнішніх факторів ціни криптовалют онлайн здатні досить швидко та різко змінюватися. Це закономірна ситуація, яка регулярно повторюється, що пов'язано як із середовищем, так і з природними циклами. У 2022 році можна було простежити кілька обвалів, серед яких основні спостерігалися у червні та листопаді. Це дало можливість виділити ключові причини, які можуть викликати такі наслідки.

У яких випадках крипта падає? 

Якщо ви хочете знайти закономірність, зверніть увагу на фактори, які здатні призвести до падіння вартості цифрових активів:

  • Регулювання криптовалюти з боку держав-світових лідерів шляхом запровадження нових правил та нормативів. В результаті це призводить до зниження попиту на криптовалюту та обвалу цін.

  • Зломи та кібератаки. Криптовалютні біржі та гаманці часто піддаються атакам, через що відбуваються крадіжки монет та втрата довіри до ринку загалом.

  • Ринкова нестабільність. Криптоактиви чутливі до змін в економіці та геополітичній обстановці, а також до будь-яких коливань на фондовому ринку.

  • Високі процентні ставки на альтернативних ринках інвестування призводять до перерозподілу капіталу та зниження попиту на криптовалюти.

Волатильність – це ризик, який враховують усі інвестори. Як тільки ситуація в цифровому секторі стає нестабільною, приплив капіталу зупиняється і спостерігається падіння крипти.

Чому впали котирування у листопаді 2022?

10 листопада Біткоїн оновив свій мінімум, що закріпився, оскільки його вартість склала $15,6 тис. Головною причиною того, чому обвалилася крипта, став скандал, пов'язаний з банкрутством біржі FTX та крахом токена FTT. Виявилося, що онлайн-платформа повністю неплатоспроможна, та її активи не підкріплені ніякими засобами.

Ці новини змусили інвесторів виводити свої кошти, запустивши роботу китів Це спровокувало той факт, що крипта впала, а частина криптоактивів була втрачена, оскільки у біржі був можливості компенсувати вкладені кошти.

Цей випадок – яскравий показник того, як зовнішнє середовище та новини впливають на котирування. Природно, SEC провели розслідування та підтвердили нецільову витрату коштів торговельною. платформою FTX. Це погіршило ситуацію, після чого відбулося просідання вартості більшості цифрових монет та формування недовіри з боку інвесторів.

Перед тим як вкласти власні кошти в крипту, уважно вивчайте інформацію та аналізуйте стан торгових платформ, з якими ви маєте намір співпрацювати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?