Пригожин намагається очорнити армію РФ — ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Пригожин намагається очорнити армію РФ — ISW

Пригожин намагається очорнити армію РФ — ISW
Джерело:  online.ua

За словами аналітиків ІЗ Інституту вивчення війни (ISW), російський оліграх та "кухар Путіна" Євген Пригожин, хизуючись діями своїх найманців у Соледарі, намагається активно рекламувати ПВК "Вагнер", а також "очорнити армію РФ".

Джерело:  звіт ISW

У ISW пояснили критику Пригожина щодо армії РФ

Як стверджують іноземні аналітики, фінансист групи "Вагнера" Євген Пригожин робить усе можливе, щоб використати роль ПВК у захопленні Соледара для підвищення свого політичного статусу та знецінити будь-які "досягнення" армії РФ на фронті в Україні.

Представники ISW звертають увагу на те, що "кухар Путіна" 14 січня оприлюднив відеоматеріали, які, як він стверджував, були зняті в Соледарі, щоб просунути роль "Вагнера" в захопленні міста.

Пригожин показав командира групи "Вагнера", який керував захопленням населеного пункту, і вихваляв можливості "Вагнера" в порівнянні зі звичайними російськими військовими, - йдеться у звіті.

Окрім того, російський оліграх цинічно брехав, що ПВК "Вагнер" змогла "досягти успіху" завдяки своєму багатому досвіду, незалежності, ефективному військовому обладнанню та чудовій системі управління.

За словами Пригожина, система управління "Групи Вагнера" стимулює командирів і підлеглих до "тісної співпраці на місцях і дозволяє почути скарги рядових бійців".

На переконання іноземних експертів, своїми неоднозначними заявами глава "вагнерівців" намагається рекламувати подальший набір (у ПВК – ред.) і очорнити російські війська, заявляючи про зростання ролі "Групи Вагнера" – і його особисто – у війні проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?