Пригожин передумав відступати з Бахмута і заявив про отримання боєприпасів
Категорія
Україна
Дата публікації

Пригожин передумав відступати з Бахмута і заявив про отримання боєприпасів

Пригожин передумав відступати з Бахмута і заявив про отримання боєприпасів
Джерело:  online.ua

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що нібито отримав від російського Міноборони розпорядження про отримання боєприпасів.

Джерело: Євген Пригожин

Пригожин заявив, що отримає нові боєприпаси

Нам обіцяють дати боєприпаси і озброєння стільки, скільки нам потрібно для продовження подальших дій. Нам клянуться, що на фланзі буде виставлено все те, що необхідно, щоб нас не підрізав противник.

Пригожин заявив, що нібито Міноборони РФ сказало йому, що його бойовики можуть діяти в Бахмуті так, як вважають за необхідне.

І нам дають Суровікіна як людину, яка ухвалюватиме всі рішення в рамках бойових дій ПВК "Вагнер" у взаємодії з Міністерством оборони, - написав він.

Пригожин заявив про вихід ПВК Вагнер з Бахмута 10 травня

Нагадаємо, що 5 травня бойовик Пригожин опублікував заяву про намір вивести своїх найманців з Бахмута через нестачу боєприпасів.

Позиції він планував передати російським кадровим підрозділам.

За словами Пригожина, 9 травня 2023 вагнерівці повинні були взяти Бахмут, проте їм перестали постачати боєприпаси.

Наступальні ресурси ПВК Вагнер закінчилися ще на початку квітня, але ми наступаємо, попри те, що сили противника переважають нас в 5 разів. Через відсутність боєприпасів наші втрати ростуть в геометричній прогресії кожного дня, — зазначив Пригожин.

Він заявив, що дефіцит боєприпасів ПВК Вагнер становить 90%.

Перед цим Пригожин опублікував відео, де він на облаяв міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генштабу Валерія Герасимова, стоячи перед вбитими бойовиками.

У ГУР заявили, що Пригожин не має наміру покидати Бахмут, а робить різкі заяви через неможливість захопити місто до 9 травня.

Тому він зараз намагається зробити когось винним у цьому, адже він зараз розуміє, що вже не може дотриматися свого слова, — пояснив представник ГУР Черняк.

Вагнерівці мають недостачу в боєприпасах, проте їм буде недостатньо будь-якої кількості.

Тобто чим більше їм дають — тим більше їм потрібно і тим більше їм хочеться отримувати, — зазначив представник ГУР.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?